Σχετικά με τις κρέμες των συνταγών

Πολλές από εσάς με ρωτάτε πώς να διατηρείτε τις κρέμες και κάθε πότε / με ποιον τρόπο μπορείτε να τις συνδυάζετε με άλλες κρέμες κλπ...Θα προσπαθήσω λοιπόν να λύσω τις απορίες σας.

Αρχικά όλες οι κρέμες που γράφω στις συνταγές σαν βάση έχουν το κερί μέλισσας. Αυτό αποτελεί μία από τις καλύτερες βάσεις, καθώς είναι πλούσιο σε θρεπτικά στοιχεία για την επιδερμίδα και βοηθά στην ανάπλαση της. Η βάση όμως αυτή είναι φυτική!
Αυτό σημαίνει ότι εάν αποφασίσουμε να εφαρμόσουμε την κρέμα θα πρέπει να ακολουθούμε ολοκληρωμένη περιποίηση προσώπου, μόνο με φυτικά υλικά.
Δηλαδή: το ντεμακιγιάζ, το σαπούνι, η λοσιόν, η απολέπιση, η μάσκα, που χρησιμοποιούμε πρέπει υποχρεωτικά να αποτελούνται και αυτά κατά κύριο λόγο από φυτικά υλικά και όχι χημικά.
Σε διαφορετική περίπτωση το δέρμα μας μπορεί να εμφανίσει ευαισθησίες, ερεθισμούς ή ακόμα και αλλεργίες.

Πώς μπορείς να αρχίσεις να χρησιμοποιείς τις φυτικές κρέμες;
Θα χρειαστείς μια μικρή αποτοξίνωση. Δηλαδή για 2-3 μέρες τουλάχιστον σταματάς να βάζεις οποιαδήποτε χημική κρέμα-σαπούνι χρησιμοποιείς. Αγόρασε ένα φυτικό σαπούνι (και από απλό ελαιόλαδο ακόμα μια χαρά είναι) και για περιποίηση βράσε λίγο χαμομήλι απλώνοντας στην επιδερμίδα σου με ένα βαμβάκι. Αφού περάσουν 2-3 μέρες μπορείς να ξεκινήσεις την εφαρμογή της φυτικής κρέμας. Δώσε της χρόνο! Μην περιμένεις αμέσως να δεις την αλλαγή, το δέρμα σου θα χρειαστεί λίγο καιρό να συνηθίσει στα νέα υλικά. Όμως από την δεύτερη βδομάδα θα δεις την διαφορά χημικού με φυτικού προϊόντος. Το κερί μέλισσας, το ελαιόλαδο, το τζελ αλόης είναι όλα πολύ θαυματουργά υλικά, δώσε τους χρόνο να στο αποδείξουν!

Τι προϊόντα να χρησιμοποιείς για καθαρισμό / ντεμακιγιάζ / απολέπιση;
Αρχικά όπως είπα και πιο πάνω για τον καθαρισμό του προσώπου σου, προμηθεύσου ένα αγνό φυτικό σαπούνι. Ακόμα και το παραδοσιακό πράσινο σαπούνι από το χωριό είναι μακράν καλύτερο των χημικών που χρησιμοποιούμε συνήθως.
Μερικές εύκολες λύσεις για τα υπόλοιπα:
Για το ντεμακιγιάζ, το γνωστό σε όλες αμυγδαλέλαιο είναι καταπληκτικό και θρέφει και τις βλεφαρίδες σου. Ζήτα το στο φαρμακείο κατά προτίμηση. Εναλλακτικά φτιάξε χαμομηλόλαδο (δες εδώ πως) ή πιο γρήγορα -> ζέστανε λίγο ελαιόλαδο μαζί με 1-2 κουταλιές της σούπας χαμομήλι. Άφησέ το για 1 ώρα και σούρωσε το.
Για λοσιόν, μπορείς να χρησιμοποιείς ροδόνερο ή ανθόνερο που τονώνουν την επιδερμίδα σου.
Για απολέπιση ανακάτεψε ζάχαρη με μέλι ή το κατακάθι από το φακελάκι του γαλλικού καφέ, το οποίο δρα εναντίον των μαύρων πόρων.

Πώς να διατηρείς την κρέμα σου;
Κατά προτίμηση στο ψυγείο σου, ειδικά το καλοκαίρι. Τον χειμώνα μπορείς να την διατηρείς και εκτός ψυγείου αρκεί η θερμοκρασία να είναι μέχρι 25 βαθμούς. Διατηρείται περίπου 2 μήνες.
Καλό θα είναι να μην φτιάχνεις μεγάλη ποσότητα, αλλά μικρή και να την ανανεώνεις όποτε σου τελειώνει ώστε να είναι πάντα φρέσκια.

Κάθε πότε να βάζεις κρέμα;
Σίγουρα κάθε πρωί. Αν θες και κάθε βράδυ. Το σημαντικό είναι κάθε βράδυ να καθαρίζεις καλά το πρόσωπό σου με ντεμακιγιάζ - σαπούνι και τέλος να απλώνεις και μια λοσιόν για έξτρα τόνωση. Ο ύπνος θα φροντίσει για τα υπόλοιπα. Α! Φυσικά λίγη βιταμίνη Ε είναι πάντα καλοδεχούμενη από το δέρμα σου. Οπότε τρύπα μία κάψουλα και άπλωσε το λαδάκι της κάτω από τα μάτια σου και στις ρυτίδες έκφρασης και στην συνέχεια σε όλο το πρόσωπο.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις