best of λούφες κατά της κυτταρίτιδας!

Αρχικά, (όπως έχω ξαναπεί), θα ξαναπώ ότι η λούφα είναι σημαντική στις προβληματικές μας περιοχές γιατί βοηθά στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος και της λέμφου! Με αυτόν τον τρόπο το δέρμα μας ακούει καλύτερα σε θεραπείες με κρέμες αλλά και στα διάφορα σαπούνια που χρησιμοποιούμε τοπικά κατά της κυτταρίτιδας. Στα σημεία που υπάρχει κυτταρίτιδα, δεν έχουμε καλή κυκλοφορία και πολλές φορές είτε με είτε χωρίς κυτταρίτιδα εμφανίζουμε κατακράτηση υγρών και "φούσκωμα". Σε όλες αυτές λοιπόν τις περιπτώσεις η λούφα είναι σωτήρια!
Σου έχω τις 3 καλύτερες κατηγορίες λούφας. Δεν συμπεριέλαβα την κλασική λούφα-γάντι που γνωρίζουμε οι περισσότερες για 2 λόγους. 1ον) Δεν την θεωρώ τόσο αποτελεσματική όσο τις παρακάτω και 2ον) Μετά από μερικές χρήσεις γίνεται τόσο μαλακή σαν σφουγγάρι που είναι σαν να χάνει την χρήση της.. Έτσι λοιπόν κατέληξα στις παρακάτω...

1) Τρίχινη σκληρή λούφα-γάντι


Χρήση: Στο ντους, βρέξε το δέρμα σου και απλώνεις ένα σαπούνι κατά τις κυτταρίτιδας κάνοντας αφρό. Στην συνέχεια παίρνεις την λούφα και ξεκινάς έντονο μασάζ με κυκλικές ανοδικές κινήσεις από τον αστράγαλο ως τον γοφό. Επέμεινε στα δύσκολα σημεία. Επανέλαβε την διαδικασία 1-2 φορές για ακόμα πιο έντονη θεραπεία. Ιδανικό θα ήταν να γίνεται κάθε μέρα, αλλιώς έστω 3-4 φορές την βδομάδα.

2) Τρίχινη σκληρή λούφα - γάντι και ταυτόχρονα συσκευή για μασάζ:


Χρήση: Όπως και η παραπάνω, την χρησιμοποιείς στο ντους με ακριβώς ίδια διαδικασία. Μια μικρή μόνο διαφορά: Ενώ με την προηγούμενη κάνεις μασάζ σε ολόκληρο το πόδι, με αυτήν κάνε μόνο στις πολύ δύσκολες περιοχές: γλουτοί, μηροί, κοιλιά. Το μασάζ εδώ να γίνεται πιο έντονο, η αλήθεια είναι ότι πονάει λίγο, αλλά έχει πολύ καλά αποτελέσματα. Την συγκεκριμένη πρέπει να την χρησιμοποιείς κάθε μέρα. Τώρα αν έχεις να επιλέξεις μία από τις δύο, (την πρώτη ή την δεύτερη) σίγουρα την δεύτερη γιατί είναι πιο σκληρή και έχει και συσκευή μασάζ ενσωματωμένη. 
Αν προτιμάς και τις δύο προτείνω να τις χρησιμοποιείς εναλλάξ (την μία μέρα την μία και την άλλη την άλλη).

3) Τρίχινη βούρτσα σώματος


Χρήση: Αυτή δεν είναι λούφα, είναι ουσιαστικά βούρτσα. Πιθανώς την έχεις δει μαζί με ένα κοντάρι σαν βούρτσα πλάτης, όμως υπάρχει και σκέτη και είναι ιδανική για μασάζ σε στεγνό δέρμα. Το πρωί πριν την εφαρμογή κάποια κρέμας, κάνεις μασάζ με κυκλικές και ανοδικές κινήσεις σε στεγνό δέρμα. Με αυτόν τον τρόπο ετοιμάζεις το δέρμα σου για την θεραπεία και τα αποτελέσματα είναι πολύ καλύτερα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις