3 βήματα κατά της κυτταρίτιδας

Αντιμετώπισε την κυτταρίτιδα με 3 βήματα

1. Αποτοξίνωση 
Μπορείς να κάνεις καθημερινά. Με ποιους τρόπους;
α) Βότανα. Κατά κύριο λόγο : λουίζα, πράσινο τσάι και φασκόμηλο.
β) Νερό, πολύ νερό...Περίπου 2,5 με 3 λίτρα την μέρα. 
Tip(!) Ρίξε λίγο λεμόνι στο μπουκαλάκι με το νερό, είναι και λιποδιαλυτικό!
γ) Καφές. Ναι ο καφές είναι αποτοξινωτικός. Όμως ο πολύς καφές δημιουργεί κατακράτηση υγρών, οπότε είναι πάλι ένα και το αυτό. Περιόρισε τις κούπες του καφέ σε 1-2 / μέρα. Μακρυά από την ζάχαρη, προτίμησε τον σκέτο ή με λίγο γάλα. 
δ) Φρούτα. Και συγκεκριμένα: ακτινίδια, φράουλες, ξερά δαμάσκηνα, σύκα. Αυτά τα φρούτα εκτός του ότι βοηθούν το πεπτικό σύστημα, είναι πρώτα στην αποτοξίνωση του οργανισμού. Φάε έστω 1-2 από αυτά κάθε μέρα.

2. Απολέπιση
Γενικά η απολέπιση είναι κανόνας για ολόκληρο το σώμα, ώστε το δέρμα να διατηρείται απαλό και νεανικό. Όσο για το θέμα της κυτταρίτιδας, στις προβληματικές περιοχές, είναι η αρχή ώστε το δέρμα εκεί να προετοιμαστεί για θεραπεία με κάποια κρέμα.
α) Απολέπιση με home made scrub: Φτιάξε scrubs στο σπίτι μέσα σε 5 μόνο λεπτά. 
Χρησιμοποίησε: ζάχαρη + μέλι/λάδι/χυμό λεμονιού, τον γαλλικό καφέ που σου έχει απομείνει στο φίλτρο της καφετιέρας, χυμό λεμονιού + κανέλα + τριμμένο γαρίφαλο .. 
Σε υγρό δέρμα όταν μπαίνεις για ντους, κάνε μασάζ με κυκλικές ανοδικές κινήσεις από τον αστράγαλο μέχρι την κοιλιά.
β) Απολέπιση με λούφα: 
Προμηθεύσου φυσικές λούφες. Υπάρχουν και στα φαρμακεία, στα σούπερ μάρκετ και φυσικά στα hondos. Αγόρασε μία σε σχήμα γάντι για ευκολία στην χρήση. Σε στεγνή επιδερμίδα πριν μπεις για ντους, κάνε μασάζ με κυκλικές και ανοδικές κινήσεις από τον αστράγαλο μέχρι τον γοφό. Συνέχισε στην κοιλιά, κάνοντας κύκλους γύρω από τον αφαλό. 

3. Μασάζ
Πολύ μασάζ!! Αυτή είναι η λύση. Χρησιμοποίησε τα τέσσερα δάχτυλά σου αν δεν έχεις κάποια συσκευή. Ξεκίνα από το γόνατο μέχρι τον γοφό και συνέχισε στην κοιλιά μέχρι κάτω από το στήθος. Η κίνηση να γίνεται πάντα ανοδικά με κυκλικές κινήσεις. Επέμεινε στις δύσκολες περιοχές. Δοκίμασε να φτιάξεις σπιτικά λαδάκια για το μασάζ σου, αντί να αγοράζεις συνεχώς κρέμες. Προμηθεύσου αμυγδαλέλαιο και πρόσθεσε αιθέρια έλαια που ανακουφίζουν τους μυς όπως: δενδρολίβανο, κέδρο, πεύκο, tea tree. Ρίξε τα υλικά σ' ένα γυάλινο μπουκαλάκι, ανακάτεψε τα καλά και φύλαξε το στο μπάνιο σου για καθημερινό μασάζ.
(sos Αναλογία: για 1 κουταλιά αμυγδαλέλαιο - 2 σταγόνες από ένα αιθέριο έλαιο).

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις